Monumenten voor een graf

Uniek monumenten werkt samen met diverse kunstenaars en leveranciers. Hierdoor kunnen wij een ruim en veelzijdig assortiment aanbieden. Diverse monumenten en rouwaccessoires hebben wij in onze showroom gepresenteerd, zodat u zich kunt laten inspireren en een goed beeld krijgt van de vele mogelijkheden.

Bij ons in de showroom kunt u de verschillende gesteenten bekijken en aanraken. De monumenten in de showroom zijn direct leverbaar en hebben een korte levertijd (plaatsing binnen ca. 4 weken). Maar wilt u liever een eigen ontwerp, dan denken wij met u mee en ontwerpen samen met u een bijzonder en uniek monument. Omdat het in dit geval langer kan duren voordat het monument geplaatst kan worden, bieden wij de mogelijkheid om kosteloos een tijdelijk monument door ons te laten plaatsen om de levertijd te overbruggen. 

Vernieuwde site

Beste klant, momenteel wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website. Hierdoor kan het zijn dat nog niet alles optimaal functioneert. Heeft u vragen, dan kunt u ons bereiken via info@uniekmonumenten.nl of 06 249 260 21. Excuses voor het ongemak.

Vernieuwde site

null

GEDENKTEGELS

Gedenktegels voor o.a. een algemeen graf. Altijd ruim 120 gedenktegels op voorraad, waardoor een levertijd van 1 week mogelijk is.

null

URNENGRAF

Bekijk de monumenten voor een urnengraf ter inspiratie. Deze zijn tevens in de showroom te bezichtigen en direct leverbaar.

null

ZWERFKEIEN

Voor een meer natuurlijke uitstraling is een zwerfkei uitermate geschikt. Erg mooi in combinatie met een bronze tekstplaat of bronze letters.

null

FAMILIEGRAF - Direct beschikbaar

Bij ons in de showroom kunt u de verschillende gesteenten bekijken en aanraken. Deze monumenten voor een familiegraf zijn vanuit de showroom leverbaar en hebben daardoor een korte levertijd (plaatsing binnen ca. 4 weken).

null

Familiegraf - Middel (bijv. Holy)

Iedere begraafplaats hanteert haar eigen afmetingsvoorschriften. Hier vindt u de middel-grote monumenten met een afmeting van +/- 80x80x110 cm.

null

Familiegraf - Groot (bijv. Emaus & Beukenhof)

Hier vindt u de traditionele 'grote' monumenten met een afmeting van +/- 180x100x120 cm.

null

GEDENKKEIEN & ROUWBEDANKJES

In de showroom hebben wij een aantal diverse unieke gedenkkeien voor u geselecteerd. Iedere unieke gedenkkei met een eigen tekst, woord of symbool. De keien kunt u dan bij het graf neerleggen of op een andere bijzondere plek. Wij maken ook op aanvraag persoonlijke tekstkeien.

null

BIJZETTING

Wanneer u een familiegraf heeft en een tweede familielid in het graf wordt bijgezet, verzorgen wij ook de nieuwe tekst op het monument. De huidige tekst wordt nauwkeurig opgemeten, zodat het lettertype zo goed mogelijk gereconstrueerd kan worden. Indien gewenst kan de huidige tekst direct gerestaureerd worden.

null

RESTAURATIES

Wanneer u een familiegraf heeft kan de tekst na verloop van tijd gaan verweren, waardoor het verminderd leesbaar wordt. Indien gewenst kunnen wij het monument in ere herstellen. Vooral eeuwig durende familiegraven knappen zo erg op.

null

GRAFACCESSOIRES - Kaarsen

Kaarsen van hoge kwaliteit.

null

GRAFACCESSOIRES - Lantaarns

Lantaarns van diverse materialen zoals brons, RVS, graniet, aluminium, enz.

null

GRAFACCESSOIRES - Ornamenten

Ontdek de vele mogelijkheden om een monument nog persoonlijker te maken met ornamenten van diverse materialen. Bijv, een roos, zwaluw of een kruis van brons. Of een houder voor uw bloem van RVS of Alluminium.

null

GRAFACCESSOIRES - Vazen

Vazen voor uw bloemen bij het graf

null

GRAFACCESSOIRES - Tekstplaten

Tekstplaten in verschillende patina's brons.

null

GRAFACCESSOIRES - Letters

Letters in verschillende patina's brons.

null

MONUMENT OPVULLING (edelsplit & grind)

Ter decoratie kunt u het monument verfraaien met grind of edelsplit. Hiermee kunt u de kleur van de steen, een ornament of de tekst accentueren. Monument is per zak van 20 kg te bestellen of direct mee te nemen uit de showroom.

null

MIMO KINDERBOEKEN - rouwverwerking

Begin 2017 zijn de allereerste Mimo kinderboeken verschenen. De kinderboeken bieden steun en troost aan kinderen die een dierbare hebben verloren. Achterin het boek zijn spelletjes en opdrachten verwerkt die handvatten bieden voor ouder en kind om verlies van een dierbare bespreekbaar te maken. Een mooi en fris kinderboek geschreven in de taal van een kind.

null

GRAFACCESSOIRES - Fotolijsten

Fotolijst van glas of porselein. 25 jaar garantie op kleurvastheid.