Familiegraf - Groot monument

Indien u de rechthebbende van een familiegraf bent, heeft u iets meer keuze qua monument. U mag namelijk op een familiegraf ook een groot monument plaatsen. Dit is wel gebonden aan een aantal regels wat de maat betreft.

Waar hebben we het nou precies over als we het hebben over een groot monument? Daarvoor geven wij u eerst even wat informatie. Een begraafplaats hanteert voor elk soort monument bepaalde afmetingen. Dit kan per begraafplaats verschillen. De meeste begraafplaatsen houden zich voor een familiegraf echter vaak wel aan de standaardmaten. Deze standaardmaten zijn: 180 centimeter lang, 80 centimeter breed en 100 centimeter hoog. Binnen deze maten kunt u qua monument dus eigenlijk alles doen wat u wilt. En aan deze maten moet u ook denken als u een groot monument wilt laten plaatsen.

Uiteraard kunt u hier kiezen voor een groot monument zoals dat bij ons in de showroom staat. In dit geval kan het monument al binnen vier weken geplaatst worden.

U kunt er ook voor kiezen om zelf een groot monument te ontwerpen. Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. Gedurende het gehele ontwerpproces staan we u met raad en daad terzijde. Uiteraard zal dit proces wel iets langer duren.

Het proces

In enkele stappen ontwerpen wij samen met u een persoonlijk monument.
Mocht u onverhoopt de toegestane maten van de begraafplaats waar u een familiegraf heeft niet weten, geen nood. Van de meeste begraafplaatsen hebben wij de voorgeschreven maten. Zijn deze bij ons ook niet bekend, dan kan Uniek Monumenten dat voor u te weten komen.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van een groot monument dat op een familiegraf geplaatst kan worden. U kunt uiteraard ook even geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen in onze ruime showroom. Want een monument moet je soms niet alleen zien, maar ook even voelen. En als u er dan toch bent, dan kunnen we ook meteen al uw eventuele vragen beantwoorden.

Familiegraf - Groot

Indien u een familiegraf heeft hanteren de meeste begraafplaatsen de traditionele maten 180 x 80 x 100 cm als maximale afmeting voor het monument. Dit houdt in dat u binnen deze maten vrij bent om te ontwerpen hoe u het wilt. Een verpersoonlijkt monument ontwerpen is minder moeilijk dan u wellicht denkt. Wij zetten ons vakmanschap met liefde in om samen met u een monument te ontwerpen dat de nagedachtenis aan uw dierbare alle eer aandoet.